Sziszikeccs - Konyhám ízei

Hamis marcipán kocka

Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, de ennél valami finomat, akkor ezt a sütit neked találták ki 🙂 

 

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

30 dkg porcukor

25 dkg margarin

9 evőkanál tej

4 dkg kakaópor

10 dkg kókuszreszelék

fél dl rum (vagy 1 rumaroma)

2 keserű mandula aroma /zöld/

Tetejére: tortabevonó

DSCN2442pElkészítés

1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.

2. Kettéosztjuk a masszát,  az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.

3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk,tepsibe helyezzük, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük. (én most csak simán sütőpapíron nyújtottam ki, és azzal együtt helyeztem a tepsibe)

4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!