Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tüzes hús

Tüzes húst először Szlovákiában ettem. Annyira ízlett, hogy volt, mikor csak amiatt kimentünk a határ melletti fogadóba, hogy ehessünk ilyet 🙂 Azóta már többször elkészítettem itthon is, sőt, még anyukám is elkérte a receptet. Nagyon finom, én sokkal jobban szeretem, mint a sima pörköltöt. A csípősségét ízlés szerint lehet variálni. A legfinomabb knédlivel. 

1 nagy hagyma

olaj

1 kg sertés/marhahús

2 dl ketchup

2 ek. mustár

pirospaprika

chili paprika

erős Pista

csípős Piros Arany

só, bors

 

A hagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával. Ráteszem az apróra kockázott húst,sózom, borsozom, ráöntöm a ketchupot és a mustárt. Lefedve főzöm, vízzel néha felöntöm. Amikor már félig megpuhult a hús, ízesítem a csípős dolgokkal. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!