Sziszikeccs - Konyhám ízei

Sajtos rúd

Rengeteg sajtos rúd recept létezik, én mégis ezt használom, amit legelőször kipróbáltam. Bátran ajánlom mindenkinek.   Én legtöbbször dupla adagban készítem, bár akkor nagyon sok lesz belőle, de mindig elosztogatom 🙂 Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor túl ropogós lesz, bár ez ízlés dolga, én picit vastagabban, puhábban jobban szeretem. 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

6 ek. tejföl

30 dkg Rama

1 ek. só

20-25 dkg sajt

1 tojás a tetejére 

dscn3561p

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A reszelt sajtnak csak a felét tesszük bele! A tésztát 1.5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük 1 felvert tojással, rárakjuk a maradék sajtot. Kb. 1.5 cm széles és 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk. (van amikor kis kockákat készítek belőle). A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük a rudakat.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!