Rengeteg sajtos rúd recept létezik, én mégis ezt használom, amit legelőször kipróbáltam. Bátran ajánlom mindenkinek. Én legtöbbször dupla adagban készítem, bár akkor nagyon sok lesz belőle, de mindig elosztogatom 🙂 Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor túl ropogós lesz, bár ez ízlés dolga, én picit vastagabban, puhábban jobban szeretem.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
6 ek. tejföl
30 dkg Rama
1 ek. só
20-25 dkg sajt
1 tojás a tetejére
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A reszelt sajtnak csak a felét tesszük bele! A tésztát 1.5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük 1 felvert tojással, rárakjuk a maradék sajtot. Kb. 1.5 cm széles és 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk. (van amikor kis kockákat készítek belőle). A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük a rudakat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: