Sziszikeccs - Konyhám ízei

Mákos pólya

Mákos pólya

Hozzávalók:
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
40 dkg margarin
3 tojássárgája
60 dkg liszt
1 citrom reszelt héja /én egy kis citromlevet öntöttem bele/

Töltelékhez:
20 dkg darált mák/dió (ki mit szeret)
2 dl tej
7 dkg cukor
1 ek. méz

Elkészítés:
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, citromlevet és jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet 2 átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy kis pólyát kapunk. Sütőpapírra helyezzük. Jó közel tesszük őket egymáshoz, hogy ne tudjanak elterpeszkedni. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

10476034

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!