Sziszikeccs - Konyhám ízei

Burgonyás virslis fánk

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
2 tojás
12 dkg liszt

virsli
sütéshez olaj

A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha meglangyosodott, az egész tojásokkal, liszttel ,sóval összegyúrjuk. Kézzel gombócokat formázunk belõle, és mindegyikbe egy-egy kis virsli darabot teszünk. Körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, s bõ, forró olajban kisütjük.

(én vizes kézzel gombócoltam, mert eléggé ragadós a tészta)

11014950

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!