Sziszikeccs - Konyhám ízei

Hagymás húsgombócleves

Szerettem volna valamilyen tartalmasabb levest készíteni. Kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik a receptes újságok lapozgatása, menütervezés. Felkeltette az érdeklődésemet ez az étel. Nem az a tipikus hagymaleves, amit pl. én is csinálok krémleves formájában. Sokkal másabb, a húsgombóc pedig különlegessé varázsolja az amúgy sem hétköznapi ízvilágot.  Sikerült úgy fotóznom, hogy egy húsgombócot sem látni, de eskü, van benne 😀

Hozzávalók:

2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)

3 gerezd fokhagyma

1 vékony szál póréhagyma

3 ek. olaj

1 ek. liszt

1 húsleveskocka

3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)

1 dl fehérbor (kihagytam)

1 dl főzőtejszín

Húsgombóchoz:

2 zsemle

30 dkg darált hús

1 nagyobb tojás

petrezselyem

Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk. 

Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. 

Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük. 

A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk. 

Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!